Presentatie culinaire poëzie

Op vrijdagavond 1 maart was Kamiel kok. Met een hoge koksmuts op verzorgde hij vanuit Letterbekken een avondje ‘culinaire poëzie’ op de rustieke kolderzolder van Huis73 te ‘s Hertogenbosch. Hij kondigde vijf dichters aan met een riedeltje op zijn barokviool, en die kwamen in een ontspannen sfeer heerlijke gedichten voordragen.

Gerard Scharn las poëzie over wonderbaarlijke galgenmalen, die je bijna kon proeven. Jeanine Hoedemakers bracht mooie gedichten, onder andere uit haar nieuwe bundel De blote voetjes van geluk. Miru Choi las gedichten voor uit het oeuvre van Struikeltje, en een tweetal gedichten geschreven voor deze avond.

Na de pauze was er een gemoedelijk open podium met enthousiaste deelnemers, die Kamiel sous-chefs noemde. Arie deed een eindeloze rijm, Sasha las gave gedichten voor uit een mooi boekje, Peter liet de presentator een dansje doen en andere deelnemers wiens naam me is ontglipt lazen lekkere gedichten voor. Rogier de Jong maakte indruk met een fijne culinaire selectie uit zijn bundels, waaronder zijn recent verschenen Meerval.  Jasper de Plume sloot af met spoken word, begeleid op viool door de kok.

Toen de zolder na bijna twee uur weer dicht ging stapte er een tevreden publiek naar buiten, dat slechts literair enigszins was aangedikt.

Geef een reactie

%d